Kdysi jsem se pokusila uvařit červené zelí bez cukru a upřímně to nebyla žádná sláva. Poté jsem objevila výbornou kombinaci červená řepa + kedlubna, která červené zelí skvěle nahradí.
Červené kedlubnové zelí se hodí jako příloha k různým druhům masa, u nás je oblíbené například k pečené kachně.
Další podobné jednoduché a rychlé recepty z dostupných surovin vhodné (nejen) pro program Whole30 naleznete v mé kuchařce WHOLE30 RECEPTY.
Červené kedlubnové zelí (paleo, AIP, whole30, low carb, keto, SCD, GAPS)
4
15 – 20 minut
45 minut
Suroviny
2 červené řepy
2 kedlubny
1 cibule
1 lžíce sádla nebo oleje na smažení
2 lžíce octa (balsamico, jablečný nebo jiný)
1 lžíce celého kmínu (vynechte při AIP eliminaci)
1 lžíce soli
1 hrnek vody
Postup
- Řepu a kedlubnu zbavte slupky a nastrouhejte nahrubo.
- Cibuli nakrájejte na kostičky a obdělejte v hrnci na sádle.
- Do hrnce pak přidejte nastrouhanou řepu a kedlubnu společně s ostatními ingrediencemi a duste 45 minut do změknutí.
Výživové údaje* | na 1 porci |
---|---|
Energie | 130 kcal |
Bílkoviny | 4,8 g |
Sacharidy | 18,5 g |
Tuky | 4,2 g |
*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.
Nic ve zlém, ale po LŽÍCI soli je to nepoživatelné …. 😉
To mě mrzí. 🙁 Toto kedlubnové zelí jsem dělala už mockrát a vždy bylo výborné. Každá sůl ale solí jinak, tak je možné, že používáte výraznější než já.