Domů » Crumble s ovocem
Crumble s ovocem

Crumble s ovocem

Hledáte recept na jednoduchý dezert plný ovoce? Pak je crumble ideální volbou.

Crumble se skládá ze dvou vrstev: ovocné náplně a křupavé máslové drobenky. Zdá se vám to málo? I přesto se však jedná o skvělý dezert. Navíc je jeho příprava velmi jednoduchá a můžete si ho připravit podle vlastní chuti. Použít lze jakékoli ovoce, které máte zrovna k dispozici. Crumble se podává ideálně ještě teplý a hodí se třeba pro letní brunche nebo grilování na zahradě.

Příprava crumblu je velmi snadná. Stačí si vybrat a připravit ovoce, vytvořit drobenku, vše upéct a můžeme hned podávat. Ovoce pro crumble lze použít jakékoli podle vlastní chuti. Výborně se hodí například jablka, hrušky, broskve, švestky, jahody, rybíz či jiné bobulovité ovoce. Jednoduše vezměte jakékoli ovoce, které vám zrovna přijde pod ruku a máte na něj chuť. Zároveň můžete ovoce i libovolně kombinovat.

Crumble s ovocem

Crumble s ovocem

Počet porcí

2 porce

Příprava

10 minut

Pečení

20 minut

Suroviny

  • 2 hrnky (cca 250 g) ovoce podle chuti nakrájeného na malé kousky

  • 2 lžíce kokosového či jiného cukru

  • ½ hrnku (cca 50 g) mandlové mouky nebo na jemno namletých mandlí

  • ½ hrnku (cca 50 g) ovesných vloček

  • 2 lžíce změklého másla, přepuštěného másla nebo kokosového oleje

  • 2 lžíce javorového sirupu

  • ½ lžičky vanilkového extraktu

Crumble s ovocem

Postup

  • Nechte předehřát troubu na 180 °C.
  • V kastrůlku promíchejte ovoce s cukrem a ohřívejte, dokud se cukr nerozpustí.
  • Ovoce přendejte do zapékacích misek. Můžete použít více menších nebo jednu větší.
  • Ze zbylých ingrediencí vytvořte těsto a rovnoměrně ho rozdrobte na ovoce.
  • Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut, dokud nezačne těsto na vrchu hnědnout.
  • Podávejte ideálně ještě teplé.
Výživové údaje* na 1 porci
Energie 508 kcal
Bílkoviny 9,6 g
Sacharidy 55,6 g
Tuky 30,4 g

*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*