Domů » Horká čokoláda
Horká čokoláda (paleo, GAPS)

Horká čokoláda

V zimních dnech, kdy venku mrzne a při troše štěstí je vidět i padající sníh, je ideální zahřát se nějakým teplým nápojem. Kromě kávy či čaje je výbornou variantou také horká čokoláda. A tím nemyslím prášek pochybného složení rozpuštěný ve vodě nebo kravském mléku, ale zdravou verzi ze skutečných potravin, kterou si snadno připravíte doma.

Moje oblíbená varianta je z kokosového mléka a nepraženého kakaa slazená banánem, díky kterému je čokoláda krásně hustá, jak to má u poctivé horké čokolády být. Experimentovala jsem také s jinými ořechovými a semínkovými mléky a využít pro výrobu horké čokolády se dá jakékoli z nich.

Další skvělé sladké recepty naleznete v mé kuchařce DEZERTY BEZ ALERGENŮ. Všechny recepty obsažené v kuchařce jsou přirozeně bez běžných alergenů, tedy lepku, laktózy, vajec, ořechů, sóji a dalších. Zároveň jsou vhodné také při eliminační fázi autoimunitního protokolu.

Dezerty bez alergenů

Domácí horká čokoláda (paleo, AIP, Raw)

Počet porcí

2

Příprava

5 minut

Suroviny

  • 1 hrnek (240 ml) kokosového nebo jiného vašeho oblíbeného mléka (např. ořechového či semínkového)

  • ½ banánu

  • 1-2 lžíce nepraženého kakaa, nebo karobu při AIP eliminaci

Postup

  • Mléko ohřejte.
  • Všechny ingredience následně rozmixujte dohromady.
  • Ihned podávejte.
Výživové údaje* na 1 porci
Energie 227 kcal
Bílkoviny 3,5 g
Sacharidy 11,5 g
Tuky 18,6 g

*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*