Domů » Jablečný chlebíček
Paleo jablečný chlebíček

Jablečný chlebíček

Dlouho jsem se snažila vytvořit nějaký koláč, jehož základem by bylo jablečné pyré, až jsem nakonec přišla na tento jablečný chlebíček. Chlebíček je krásně vláčný, není příliš sladký a v základu neobsahuje žádnou ořechovou mouku či ořechy. Výborně se hodí jako zákusek ke kávě nebo jako snídaně.

Pokud nemáte vhodnou formu na chlebíček, může si z těsta upéct muffiny, které máte navíc rovnou naporcované. V tomto případě jen zkraťte dobu pečení cca na 40 minut.

Můj tip: pokud si chcete chlebíček ještě vylepšit, můžete si ho namazat ořechovým máslem nebo jinou sladkou pomazánkou, třeba některou z mých oblíbených od značky My Raw Joy.

Pro další tipy na recepty z jablečného pyré mrkněte také do mé e-kuchařky s názvem Dezerty bez alergenů.

Jablečný chlebíček (bez lepku, paleo)

Počet porcí

8

Příprava

10 minut

Pečení

50-60 minut

Suroviny

  • 200 g jablečného pyré / přesnídávky bez cukru

  • ¼ hrnku kokosového mléka

  • 2 vejce

  • 3 lžíce medu

  • 2 lžíce roztopeného kokosového oleje

  • ½ hrnku (cca 60 g) kokosové mouky

  • 2 lžíce tapiokové mouky/škrobu

  • 1 lžíce skořice

  • 1 lžička jedlé sody

  • 1 lžička vanilkového extraktu (volitelně)

  • špetka soli

  • 1 jablko

  • ¼ hrnku (cca 25 g) pekanových ořechů

Postup

  • V menší míse smíchejte všechny mokré ingredience, tedy jablečné pyré, kokosové mléko, vejce, med, kokosový olej a vanilkový extrakt.
  • Ve druhé míse smíchejte suché ingredience: kokosovou a tapiokovou mouku, skořici, jedlou sodu a sůl.
  • Poté vše smíchejte dohromady a vytvořte těsto, které nechte asi 15 minut stát, aby kokosová mouka nasála vlhkost.
  • Mezitím si předehřejte troubu na 175 °C a jablko nakrájejte na menší kostičky, které vmíchejte do těsta.
  • Těsto přendejte do formy na chlebíček a posypte pekany.
  • Pečte v předehřáté troubě na 175 °C 50-60 minut.
Výživové údaje* na 1 porci
Energie 123 kcal
Bílkoviny 3,5 g
Sacharidy 15,6 g
Tuky 4,3 g

*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*