Po čase tu mám opět jednu českou klasiku trochu jinak. Pokud nemáte pomalý hrnec, můžete kuře na paprice připravit samozřejmě i tradičně v hrnci na plotně. Příprava v pomalém hrnci je ale mnohem pohodlnější.
Místo běžně používané smetany dávám do kuřete na paprice domácí kešu mléko, které je jemné a má lehce nasládlou chuť. Zkoušela jsem i jiná alternativní mléka a kešu mléko se mi osvědčilo nejvíce. Použít můžete ale i jiné mléko nebo smetanu, které máte rádi.
Jako příloha se hodí například rýže, dýňové tolárky nebo vaječné palačinky.
Kuře na paprice z pomalého hrnce (paleo, whole30, low carb, keto, SCD, GAPS)
4
5+10 minut
4 hodiny
Suroviny
4 kuřecí čtvrtky
1 hrnek vody nebo kuřecího vývaru
½ hrnku domácího kešu mléka (můžete použít i jiné, které máte rádi, nebo smetanu na vaření)
1 malá cibule
1 lžíce mleté papriky
1 lžíce oleje
1 lžička soli
Postup
- V nádobě pomalého hrnce nechte na lžíci oleje obdělat cibulku, poté zaprašte mletou paprikou a zalijte hrnkem vody nebo vývaru.
- Hrnec přendejte do základny, přidejte kuřecí čtvrtky a osolte.
- Vařte na stupeň II 4 hodiny.
- Po uvaření kuře z hrnce vyndejte a odložte stranou.
- Omáčku rozmixujte tyčovým mixérem do hladka, přidejte půl hrnku mléka nebo smetanu a zamíchejte.
- Kuřecí maso oberte od kosti a dejte zpět do omáčky.
Výživové údaje* | na 1 porci |
---|---|
Energie | 178 kcal |
Bílkoviny | 27 g |
Sacharidy | 2,3 g |
Tuky | 6 g |