Z květáku snadno připravíte mnoho různých chutných příloh. Mezi mé oblíbené patří květáková rýže, květákové placky a pečený květák se slaninou (recept níže). Kombinaci květáku a slaniny si můžete vychutnat také v podobě krémové květákové polévky.
Pečený květák se slaninou se skvěle hodí například jako příloha k pečenému masu nebo steaku. Navíc je vhodný pro většinu typů diet. Vychutnat si tuto přílohu můžete, ať už držíte paleo, low carb, keto, GAPS, SCD nebo AIP.
Pečený květák se slaninou (AIP, paleo, low carb, keto, Whole30, GAPS)
2
10 minut
30 minut
Další podobné jednoduché a rychlé recepty z dostupných surovin vhodné (nejen) pro program Whole30 naleznete v mé kuchařce WHOLE30 RECEPTY.
Postup
- Troubu nechte předehřát na 200 °C.
- Květák očistěte a rozdělte na růžičky, slaninu nakrájejte na kostičky a česnek na plátky.
- Vše dejte do pekáče, osolte a zalijte olejem.
- Pečte v předehřáté troubě na 200 °C 30 minut.
Výživové údaje* | na 1 porci |
---|---|
Energie | 281 kcal |
Bílkoviny | 14,2 g |
Sacharidy | 13,7 g |
Tuky | 19 g |
*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.