Domů » Raw banánový cheesecake
Raw banánový cheesecake (Paleo, Raw, Vegan)

Raw banánový cheesecake

Když si chceme s kamarádkami někam vyrazit, obvykle je zatáhnu do nějaké raw cukrárny. Doma ale raw dorty téměř nepřipravuji, s manželem máme raději dorty pečené. Pár raw dortů jsem ale přeci jen vyzkoušela. Můj nejoblíbenější je jednoznačně tento banánový cheesecake. Je velmi jednoduchý na přípravu a opravdu lahodný.

Pro přípravu raw banánového cheesecaku používám kombinaci ¾ hrnku kokosového oleje a ¾ hrnku kakaového másla. Pokud nemáte kakaové máslo, vystačíte si i pouze s kokosovým olejem, tedy celkem použijete 1,5 hrnek kokosového oleje.

Věděli jste, že

Banány patří mezi výborné zdroje draslíku s nízkým obsahem sodíku. Draslík je velmi důležitý pro správnou činnost nervového systému, srdce a svalů. Potřebný je také pro udržování zdravé rovnováhy vody v buňkách a vyrovnává účinky nadměrného příjmu sodíku v potravě a tím přispívá k poklesu krevního tlaku. Dále jsou banány zdrojem vitaminu B6, vitaminu C, vlákniny, hořčíku a manganu.

zdroje
Bananas. Harvard T.H. Chan School of Public Health: The Nutrition Source [online]. [cit. 2020-05-22]. Dostupné z: https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/food-features/bananas/
ROUBÍK, Lukáš. Moderní výživa ve fitness a silových sportech. Praha: Erasport, [2018]. ISBN 9788090568556.

Raw banánový cheesecake (paleo, SCD, vegan)

Počet porcí

12

Příprava

10 minut

Vychladnutí

min. 2 hodiny

Suroviny

  • Korpus
  • 1 hrnek (cca 80 g) strouhaného kokosu

  • ½ hrnku (cca 50 g) mandlové mouky

  • 3 lžíce nepraženého kakaa (vynechte při SCD)

  • 3 lžíce kokosového oleje

  • 2 lžíce datlového sirupu

  • 2 lžíce vody

  • Krém
  • 6 zralých banánů

  • ¾ hrnku (cca 150 g) roztopeného kokosového oleje

  • ¾ hrnku (cca 150 g) roztopeného kakaového másla

Postup

  • Ingredience na korpus smíchejte dohromady, nejlépe to jde rukou.
  • Vzniklou hmotou zakryjte dno dortové formy.
  • Banány rozmixujte do hladka, přidejte kokosový olej a kakaové máslo a opět pořádně promixujte.
  • Vzniklý krém vylijte na korpus do dortové formy.
  • Nechte alespoň 2 hodiny ztuhnout v lednici.
Výživové údaje* na 1 porci
Energie 471 kcal
Bílkoviny 3,4 g
Sacharidy 18,5 g
Tuky 42,3 g

*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*