Už je to opravdu dávno, co jsem naposledy navštívila nějaký fast food. Mým nejoblíbenějším bylo tehdy KFC. Milovala jsem jejich pikantní smažené kuře a salát coleslaw. Bez smaženého kuřete se v rámci zdravého životního stylu obejdu, ale salát coleslaw si občas doma ráda připravím.
Věděli jste, že
Bílé hlávkové zelí patří mezi nejlepší zdroje antioxidantů a obsahuje i další sloučeniny, které bojují proti volným radikálům a chrání nás před vznikem rakoviny. Dále obsahuje vitaminy C a K, draslík, který snižuje krevní tlak, a také značné množství vlákniny, která nás zasytí na delší dobu a podporuje zdravé trávení.
zdroje
CONNELL, Heather a Julia MARANAN. Poznejte paleo superpotraviny: nejlepší paleo potraviny pro spalování tuků, tvorbu svalů a dosažení optimálního zdraví. Přeložil Lenka Marie ČAPKOVÁ. Praha: Synergie Publishing SE, [2015]. ISBN 978-80-7370-382-0.
ALLEN, Susan. Jídlo léčí: převratná stravovací strategie boje proti nemoci od nachlazení po osteoporózu. Praha: Reader’s Digest, 2010. ISBN 9788074061073.
Salát coleslaw (paleo, SCD, GAPS)
2
10 minut
Suroviny
2 hrnky nakrájeného bílého hlávkového zelí (cca 200 g)
2 mrkve
2 lžíce domácí majonézy
1 lžíce medu
1 lžíce octa
1 lžička soli
pepř
Postup
- Zelí i mrkev nakrájejte na nudličky nebo nastrouhejte nahrubo na struhadle a dejte do mísy.
- Přidejte ostatní ingredience a vše promíchejte.
- Nechte chvíli uležet v lednici nebo můžete ihned podávat.
Výživové údaje* | na 1 porci |
---|---|
Energie | 228 kcal |
Bílkoviny | 2,4 g |
Sacharidy | 17,5 g |
Tuky | 16,4 g |
* Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.