Domů » Skořicové minikoblížky
Skořicové minikoblížky

Skořicové minikoblížky

Trochu netradiční recept na skvělé skořicové minikoblížky, které si můžete připravit zcela bez alergenů a dopřát si je tak i při různých eliminačních dietách, včetně autoimunitního protokolu. Těsto koblížků je tvořeno kombinací kokosové, tapiokové a mandlové mouky (tu můžete pro variantu bez ořechů vhodnou i v AIP eliminaci zaměnit za mouku z tygřích ořechů) ve spojení s jablečným pyré, kokosovým olejem a želatinou. Díky této kombinaci koblížky jak drží pohromadě, tak jsou krásně vláčné.

Skořicové koblížky si nejlépe vychutnáte ihned po upečení ještě teplé. Jen pozor, ať si přitom nespálíte prsty nebo pusu.

Níže uvedený recept na skořicové minikoblížky snadno obměníte použitím různých druhů ovocných či zeleninových pyré. Vyzkoušejte třeba hruškové nebo dýňové pyré. Zároveň můžete zkusit po vzoru našich klasických koblížků přidat i trochu marmelády tak, že po vychladnutí koblížků do nich opatrně uděláte díru, kterou naplníte vaší oblíbenou marmeládou.

Za inspiraci na tyto skořicové koblížky musím dát kredit a poděkovat Michelle Hoover a jejímu receptu na paleo apple cinnamoc sugar donut holes, který najdete na webu unboundwellness.com.

Tento recept na skořicové minikoblížky je ukázkou z mé e-kuchařky DEZERTY BEZ ALERGENŮ. Všechny recepty obsažené v kuchařce jsou přirozeně bez běžných alergenů, tedy lepku, laktózy, vejec, ořechů, sójy a dalších. Zároveň jsou vhodné také při eliminační fázi autoimunitního protokolu.

Dezerty bez alergenů

V elektronické kuchařce Dezerty bez alergenů naleznete celkem 50 receptů na chutné zdravé dezerty neobsahující běžné alergeny, tedy lepek, laktózu, vejce, ořechy, sóju a další. Veškeré recepty zároveň splňují zásady paleo stravy a jsou vhodné i při AIP eliminaci, ABKM (alergii na bílkovinu kravského mléka) či veganském způsobu stravování. Kompletní seznam receptů včetně vybraných celých receptů naleznete v ukázce, kterou si můžete stáhnout zcela zdarma.

Skořicové minikoblížky (bez lepku, paleo, aip, vegan)

Počet porcí

12 minikoblížků

Příprava

10 minut

Pečení

15 minut

Suroviny

  • ⅓ hrnku (cca 35 g) mandlové mouky nebo mouky z tygřích ořechů (pro verzi bez ořechů vhodnou i v AIP eliminaci)

  • ¼ hrnku (cca 32 g) kokosové mouky

  • ¼ hrnku (cca 30 g) tapiokové mouky

  • ¼ hrnku (cca 60 g) jablečného pyré

  • ¼ hrnku (cca 50 g) kokosového oleje

  • 2 lžíce javorového sirupu

  • 1 lžíce želatiny

  • ½ lžičky skořice

  • ¼ lžičky jedlé sody

  • Posyp
  • 1 lžíce kokosového cukru

  • ½ lžičky skořice

Postup

  • Nechte předehřát troubu na 175 °C.
  • V míse smíchejte všechny suché ingredience, tedy mouky, želatinu, skořici a jedlou sodu.
  • Přidejte jablečné pyré, kokosový olej a javorový sirup a vytvořte těsto.
  • Z těsta tvořte kuličky přibližně velikosti lžíce, které skládejte na plech vyložený pečícím papírem.
  • Pečte na 175 °C 15 minut.
  • Po vyndání z trouby si připravte skořicový cukr smícháním kokosového cukru a skořice.
  • Ještě teplé koblížky posypejte skořicovým cukrem nebo je v něm opatrně obalte.
  • Můžete rovnou podávat.
Výživové údaje* na 1 ks
Energie 77 kcal
Bílkoviny 1,9 g
Sacharidy 5 g
Tuky 5,4 g

*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.

2 Komentářů

  1. Som milo prekvapená aké sú chutné ;(a mojim dievčatám chutia tiež čo ony dosť vymýšľajú 🫣 Bravo 😍

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*